2013/04/26

muuto outside in

muutopots2

Mökkikesää ennakoiden ostin ns. altakasteluruukkuja. Muuton ruukut on suunnitellut ruotsalainen muotoilija Thomas Bernstrand ja niissä on kaksoisrakenne, joka pitää ylimääräisen veden kasvin saatavilla uittamatta kuitenkaan multaa. Laskeskelin että voin sitten vähän huolettomammin jättää kukat kotiin pidemmäksikin aikaa ilman että kotiintulijaa välttämättä odottaa kasa kuolleita lehviä.

Toivotaan että toimivat toiveideni mukaan... ;)

//

I bought these pots from Muuto. They're designed by swedish designer Thomas Berstrand and they have double construction. This means that any extra water is storaged between the two layers of the pot so that the plants water themselves for a while without getting too moist. Brilliant considering our summer trips to the country cabin. Now I can be a bit more at ease leaving flowers home for a few days.

Hope they work the way I wanted to... ;)

7 kommenttia:

 1. Nää näyttää tosi kivoilta. Niin ulkonäöllisesti kuin käytännön asioissa, pitänee katsastaa valikoimaa josko löytäisin itsellenikin pari tuollaista. ;)

  Tosi kaunis tuo edellisen postauksen muistitaulu, ajaton mutta silti siinä on sitä jotakin. :))

  VastaaPoista
 2. Jeps, katsasta ihmeessä. Pienempi koko kon aika pieni, joten se käy aika pikkuiselle kasville, ja isompi on isompi kuin "normaalikokoinen" kukkaruukku. Suosittelen siis kallistumaan isompaan jos ei oo ihan minikasvi kyseessä :)

  Ja kiitos, tykkään muistitaulusta itsekin. :)

  VastaaPoista
 3. [...] kesää keräilemällä erilaisia kukkaruukkuja pihaistutuksia varten, kuten varmaan tästä ja tästä jutustani [...]

  VastaaPoista
 4. Mulla on tuommoisia minikaktuksia, luuletko että tuo pienempi koko olisi niille sopiva? :)

  Kaktukset siis korkeudeltaan 7-20cm ja aika hankala löytää kauniita ruukkuja. :/

  VastaaPoista
 5. Tiiu, jatkan tänne. Korkeudella ei niinkään ole väliä (tai no, kirahvinkorkuiset voi keikata), joten kyllä varmaankin sopivat. Ruukun ympärys on tärkeämpi, ts. mahtuuko juuristo kunnolla ruukkuun. Pienen halkaisija on n. 12,4,cm. :)

  VastaaPoista
 6. No kyllähän ne sitten on sopivia. Tällä hetkellä kun ovat tuollaisissa n. 11 cm halkaisijaltaan olevissa ruukuissa, isommat tosin suuremmissa, joten voipi olla, että joudun ottamaan niille kokoa isommat purkit. Kiitos avusta. :)


  Huomaa hyvin, että en ole mikään viherpeukalo, kun en näistä halkaisijoista ym tiedä mitään. :D

  VastaaPoista