2013/04/03

out and about

Oon ajatellut laittaa pihalle kesäksi ruukkuistutuksia. Meidän piha on aamuauringon suuntaan, eli ainakin seinänvierustat ovat suurimman osan päivästä varjoisia. Tämä tuo käsittääkseni lisää mahdollisuuksia kesäkukkien valinnassa (ainakin varjoon sijoitetut kasvit kaipaavat himppasen vähemmän kastelua, joka taas mahdollistaa pidemmät mökkireissut).

Kukkien valinta on luku sinänsä, homma johon pyydän pikkusiskolta apua. Ruukut sen sijaan osaan valita itsekin, heh.

Fiiliksenä on että ruukut olisivat (yllätys yllätys) varimaailmassa valkoinen, musta ja betoni. Ajattelin hetken myös että jos oikein innostuisi hulluttelemaan lilan värisillä Muuton ruukuilla, mutta jänishousuna jätän värit kukkien terälehdille ja valitsin tuostakin ruukusta neurtaalimman vaihtoehdon. Grey it is siis. Uusin rakkauteni on punasaviset ruukut ja ajattelin tuoda niitäkin pihan värimaailmaa taittamaan.

Muovipussi-istutuksiin (bagsac) en ole vieläkään lämmennyt. Enpä tykkää en.

Tässä vähän ideakollaasia. Angervoa ja magnoliaa en toki ruukkuihin tunge. Kauniita ne kyllä ovat ja ainakin koivuangervo tai morsiusangervo olisi otollinen mökkipihalle. Magnolian hoito vähän pelottaa.

pots

Viettäkää kiva keväinen ilta ja muistakaa pukeutua edelleen lämpimästi (palttoo päälle lämpömittarin mukaan, eikä kalenterin ;)) !

Tuotteet ja tuotekuvat:
Mustat ja valkoiset ruukut Pure, Plantagen
Harmaa ruukku Muuto Outside In, Finnish Design Shop
Punasavinen ruukku Fotblad, Ikea
Koivuangervo ja magnolia, Plantagen

//

Here are some idea pictures for our courtyard. It's small and facing the morning sun. This means that plants are easier to maintain. Less watering, more time to vacate in the summer cabin.

Mainly I've been thinking about white, black and concrete grey pots, how surprising :D And to represent color: red clay pots that I've totally fallen in love with! The consultation about flowers I will get from my little sister, the florist, but here are some pictures of beautiful flowers: magnolia and angervo.

3 kommenttia:

 1. Ruukkuhortensiat viihtyvät varjossa, vinkvink! :) Voin tulla istuttamaan!
  T. Pikkusisko

  VastaaPoista
 2. Oolraiti, kiitti tiedosta. :) Tervetuloa, kukitetaan taas yhdessä mun pihaa ;)

  VastaaPoista
 3. [...] ja tulevaa kesää keräilemällä erilaisia kukkaruukkuja pihaistutuksia varten, kuten varmaan tästä ja tästä jutustani [...]

  VastaaPoista