2013/08/20

10 things about me


Sain Lauralta haasteen. Kiitos, pulunen!
Tässäpä siis vastailen hänen kymmeneen kysymykseensä.

1. Onko sisustusmakusi muuttunut paljon vuosien aikana?
On! Ensimmäisen oma asuntoni oli yhdistelmä lapsuudenkodin/mummolan/serkun peruina saatuja huonekaluja kaksi uutta kalustetta: denim-kankainen sohva ja isin mulle puusta tekemä tv-taso. Ja oranssit sohvatyynyt. Oli niin into those. Tämän jälkeen asuin ulkomailla ja kotini oli valmiiksi kalustettu. Ostin sinne tuon puolen vuoden aikana vain kynttilöitä ja mappeja. Seuraavassa asunnossani Suomessa oli lilat tyynyt ja verhot sekä pikkuhiljaa uusiutuva huonekalukavalkadi. Kodissa numero 5 oli Marimekon Kaivo-verhot ja uusi pihakalusto. Tämän jälkeen asuin kahden kuukauden remonttievakko-väliaikaisasumuksessa, jonka sisustuksesta ei ole juuri muistikuvia. Varmaan siksi että se koostui lähinnä pahvilaatikoista... Koti numero 7 oli jo tyylillisesti matkalla nykyiseen, mutta ajan mukaan rusehtava ripauksella blingiä. Sitä seuraava koti oli jo lähestulkoon nykyistä tyyliäni vastaava, eli yksinkertaisempi ja modenimpi. Väritykseltään valkoista, mustaa ja harmaata. Tuota seuraava kotini oli ihana valkoinen keskustakoti. Puhtaat, rempan jäljiltä iskemättömät pinnat ja avaraa tilaa, jota täytin tarkkaan harkituilla huonekaluilla. Sinne ei kelpuuttettu mitään mitä ei rakastettu. Ja sitten on tämä nykyinen koti. Eli yli 100 vuotta vanha, yli 100 neliötä suuri puutaloasunto vanhassa työläiskorttelissa. Remontoimme lähes kaiken uusiksi, oman maun mukaisiksi. Modernilla tyylillä, ja sen sekaan osan ikivanhasta säilyttäen. Pelkästään rakkausmööpeleitä ja -tavaroita täälläkin.


2. Mihin maahan muuttaisit, jos et asuisi Suomessa?
En tiedä miksi, mutta spontaanisti mieleeni tuli heti Tanska. Vastaan siis sen. Ja heitän mukaan vielä Ruotsinkin.


3. Mitä (materiaa) pelastaisit ensimmäisenä, jos kotisi syttyisi palamaan?
iPhonen ja MacBookin. Niissä on korvaamatonta dataa, kuten valokuvia. 


4. Mistä asioista olet ylpeä?
Siitä että olen aina tehnyt itse omat ratkaisuni, olivatpa ne sitten mitä hyvänsä. Päätin lähteä ulkomaille. Ja kotiutua sieltä. Päätin sitoutua. Ja erota. Päätin laittaa oman onnellisuuteni muiden edelle. Päätin ostaa unelmieni talon kultani kanssa ja aloittaa siellä valtameren kokoisen remontin ilman sen kummenpaa kokemusta - ja tehdä sen työn ohessa (samalla tietenkin asuen remonttikohteessa).5. Minkä taidon haluaisit oppia aikuisena?
Olisi kiva osata paremmin ommella!


6. Jatkaisitko työntekoa, jos voittaisit lotossa?
En nykyisellään. Sen sijaan perustaisin haaveilemani yrityksen ja tekisin sen kanssa rohkeita ratkaisuja. 


7. Mikä on suosikkihuoneesi tai -kohtasi kotona?
Tällä hetkellä keittiö. Se on valtava, valoisa ja toimiva. 


8. Millaista musiikkia kuuntelet?
Aika monenlaista. Lemppareita ovat mm. Apulanta, Adele, Iron Maiden ja Kaija Koo. Biiseistä ikisuosikkejani ovat Bruce Springsteenin River, Coldplayn Viva La Vida ja Mårtensonin Myrskyluodon Maija.


9. Miten vietät mieluiten vapaa-aikasi?
Spontaanin suunnitelmallisesti. Mieluten juuri niin ettei päivää ole suunniteltu täyteen vaan on tilaa elää tilanteessa. Tekemistä mulla pitää kuitenkin olla, sillä olen huono olemaan jouten pitkään. 


10. Viihdytkö yksin kotona vai kaipaatko aina seuraa?
Viihdyn tosi hyvin myös yksin. Nautin siitä kun voin tehdä omia juttujani omissa oloissani. Arki on kuitenkin parasta kun sen jakaa oman kullan kanssa. 

Nyt en taida jakaa haastetta eteenpäin erikseen kenellekään, vaan jokainen voi halutessaan vastailla näihin. Olisi kiva kuulla muidenkin sisustushistoriaa, eli vastauksia ainakin ekaan kysymykseen kuulisin mielelläni. :)

Ai niin, kuvat olivat Lilyn ajoiltani.

/ Sorry for my foreign friends, no translation this time.

6 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea haasteen vastauksia :) itsekin haluaisin opetella ompelun ja neulomisen jalot taidot, ovat taidot ja opit ruostuneet ala-asteen käsityötuntien jälkeen todella pahasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että viihdyit :) Joo mä aina välillä jotain räpellän niin ompelukoneella kuin puikoillakin, mutten oikeesti kyllä mitään osaa. Huipuinta olis mennä jonkun mummun oppiin, niinkuin laulaja Erin on kavereineen tehnyt ( http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/kolmikymppiset_hurahtivat_mummoiluun_isoaiti_on_julkkistenkin_idoli )!

   Poista
  2. Oi, niin olisi! oma mummuni on superkätevä käsistään ja ompelee, yli 70-vuotiaanakin vielä, koko kylän hääpuvut, vanhojentanssipuvut ja muut juhla-asut :)mummu vaan asuu niin kaukana ja oma kärsivällisyys on niin olematon että yhtälö on haastava.

   Poista
  3. Mulla on itse asiassa aikast sama onkelma. Mummo on hurjan taitava käsitöissä, mutta asuu kauempana ja mulla ei ole kärsivällisyyttä oikein nimeksikään. ;) Omena taitaa olla pudonnut aika kauas puusta..
   Ja toisaalta haluaisin oppia ehkä eniten nimenomaan tekemään kaikkea kivaa ompelukoneella, ja luulen että mummoni ei ole siinä touhussa ihan yhtä pro kuin neulomisessa jne.

   Poista
 2. Tosi ihana lukea näitä! Ja arvaa mitä, mää pöllin tän :)) Sopivan yksinkertaiset ja kivat kyssärit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kiva kirjoitellakin. Ja hei tosi kiva jos teet tämän, odotan innolla että pääsen lukemaan sun vastaukset! :)

   Poista