2013/09/20

sofa&co.


Yksi lemppari-blogisteistani, Maiju, heitti ilmoille kiehtovan haasteen. Idea on koota lempisohvansa ympärille oman tyylinen kollaasi. Tai vaihtoehtoisesti koota neljä erilaista tyyliä saman sohvan ympärille, ja esitellä niistä yksi joka viikko neljän viikon ajan. Mä ajattelin ensin että tekisin jopa neljä kollaasia, mutta koska erilaisten haaveilukollaasien tekeminen tietää usein rahanmenoa, ajattelin nyt ainakin alkuun tehdä vain yhden. Tähän kollaasiini kokosin kivan sohvan ympärille tällä hetkellä mua eniten hotsittavimman sohvapöydän, maton ja tyynyt.

Kollaasin pohjaksi valitsin sohvan joka on mielestäni tosi kaunis ja jonka voisin mielelläni kotiuttaa myös meille, Muuton Connectin. Meidän oma nykyinen sohvamme on kuitenkin hyväkuntoinen ja ulkonäöltäänkin sopiva, joten uutta sohvaa emme ole hankkimassa. Sohva on muutenkin hankinta, jota ei voi tai ainakaan kannata tehdä hetkellisen huuman perusteella. Tällä hetkellä pidän kollaasin sohvan sekä Ghostin tyylistä hurjasti, mutta kuka ties onko tämä vain siksi että niitä näkee nyt joka puolella ja silmä on sitä kautta tottunut niihin.

Matto kuitenkin on ajankohtainen hankinta meidän talossa. Itse asiassa meillä on tällä hetkellä kodin lattialla vain yksi matto, sekin alakerran käytävällä. Olen vähän mattorajoittunut tyyppi. Kauniit lattiat saavat mielestäni näkyä mahdollisimman paljon, ja siivotessakin on helpompaa kun ei ole mattoja tiellä. Mutta syksyn ja talven tullen ne toisivat kyllä kaivattua lämmön tunnetta. Olen miettinyt eleettömiä ja ajattomia mattoja, mutta miksei tuo Hayn väri-ilottelukin olisi huikea. Se antaisi ainakin roppakaupalla ilmettä tilaan! Valitsin sen kollaasiin villinä korttina, sillä pidän siitä hurjasti.

Kuvan sohvapöytä on todella kaunis. Jos meillä ei olisi sikstaripöytäämme, meillä olisi varmaankin tuo kuvan Asplund tai jokin saman tyylinen. Se on niin siro, ajaton ja todella kaunis. Huoh... Sanoinko jo että tällaisten kollaasien tekeminen voi koitua kalliiksi...?

 sohva Muuto Connect 
  sohvapöytä Asplund Tati 
  matto Hay Colour Carpet 
  tyynyt Muuto Mingle

Jos joku teistä innostuu jatkamaan haastetta, käykää hihkaisemassa täällä. Tulen sitten kurkkimaan! :)

ps. Toinen syy miksen ole niin innoissani tekemässä useampia kuvakollaaseja juuri nyt on tuo kökkö Picasan kuvakollaasiohjelma. Mulla ei ole muuta käytössä tällä hetkellä ja oh boy se on kurja. Jos joku siis osaa vinkata hyviä (tai edes jotain muita) kollaasi- ja/tai kuvankäsittelyohjelmia macille, niin olen pelkkänä korvana.


/ One of my favorite blogists, Maiju has launched an interesting blogger-challenge to create an interior around your favorite sofa. I did just that and here's what I came up with. :)

(links for the pictures are listed above in grey in this order: sofa / table / carpet / pillows)2 kommenttia:

 1. Jehei, kiva kun tartuit tähän, kiitos ihana! Ja ihana kollaasi. Tuo Asplundin tati on meikäläisenkin suosikkeja.. :-) Kyllä vaan haaveilu on kivaa. Ja käy se joo kieltämättä joskus lompakonkin päälle, pitäähän niitä joitakin toteuttaakin. ;)

  Mukavaa viikonloppua!

  M

  Ps. Lohdutukseksi, mä käytän (=kiroilen) myös Picasaa kollaaseihin.. Toivottavasti saat hyviä vinkkejä, olisi käyttöä täälläkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, haaveita pitää olla. Ja pitää niitä joskus toteuttaakin, ehdottomasti. :)

   Pirun picasa, murr. No ei, siis kyllähän se ihan ok on, mutta totuin pc:llä parempaan ja nyt mac-aikaan siirryttyäni olen vähän hukassa kun vanhat ohjelmat eivät sovellukaan tähän koneeseen. Toivokaamme että joku meitä reppanoita auttaa. :)

   Muksaa viikonloppua sinnekin! Ihana aurinko paistelee, jee!

   Poista