2013/12/03

volumeKynttilöissä enemmän on ehdottomasti enemmän. 

Meillä vietellään lähestulkoon joka ilta Earth houria, sillä sähkövalojen käyttö tuntuu olevan minimissään. Tunnelmallisen kellertävä ja ehdottoman talvinen valo tulee elävistä liekeistä eli kynttilöistä ja takkatulesta.
Haalimme koko ajan lisää kynttilänjalkoja ja asettelemme niitä eri puolille kotia. Parhaimmat löydöt olemme tehneet kirpputoreilla, ja harvemmin noita tulee oikeastaan enää kaupasta ostettuakaan. Poikkeuksen tekevät kuvan musta valurautainen Normann Copenhagenin jalka ja HM:n kuparijäljitelmäiset, nekin tosin ovat jo tosi vanhoja juttuja. Kirppikseltä tai vanhempien vinteiltä löydetyissä on kivasti ajan patinaa ja jopa enemmän tunnelmaa.

Tällä hetkellä mielitiettyjäni ovat messinkiset kynttilänjalat (kirppikset on täynnä niitä - paitsi ne jotka mä olen jo kolunnut, hah) yhdistettyinä lasisiin.Näissä syystalven illoissa on jotain taianomaista, olen varma siitä./ When it comes to candles, more is definitely more. Big volumes of natural light (fireplaces and candles) make it possible for us to celebrate Earth Hour daily. 

8 kommenttia:

 1. Aivan upea kynttilämeri teillä kotona! :) itse olen tehnyt samaa tänä syksynä, normivalot äkkiä pois kun vaan pystyy ja läjä kynttilöitä palamaan. Niistä tulee upea tunnelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tässä pimeässä vuodenajassa on mun mielestä vaikka mitä hyviäkin puolia, kuten juuri nämä vaihtoehtoiset valonlähteet! :)

   Poista
 2. I H A N A hella/uuni! Niin kade :) Täälläkin kynttilät valtaa iltojen pimetessä alaa ja sähkövalot jäävät vähemmälle - näkyy kyllä kivasti sähkölaskussakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on yli sata vuotta vanha ja on meillä lähes päivittäin lämmityskäytössä. :)
   Meillä valojen vaikutus ei näy sähkölaskussa, sillä vanhan puutalon sähkö(+puu)lämmitys pitää huolen messevistä sähkölaskuista.. Aina vähän jännittää kun avaa sähköyhtiön kuorta ;)

   Poista
  2. Meillä on 50-luvun rintsikka eikä sähkölämmitystä ollenkaan - ainoastaan kylppärissä, muuten ei. Ja pärjätään, tosin pönttikset+takka sekä hella saa olla tulilla harvase päivä :) Hullun hommaa :D

   Poista
  3. Ymmärrän täysin! Hullua, mutta ihan parasta! ;D

   Poista
 3. Niin kaunista! Oi, kun joskus olisi koti, jossa ois tuollainen uuni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kakluunirakkauden hullaannuttamia täälläkin, kaksin kappalein. :)

   Poista