2013/12/09

waltzing with furniture, baby


Tein jo ennen remontin alkamista olohuoneesta ison huonekalusommitelman, jossa sovittelin oikeisiin mittasuhteisiin leikkaamiani huonekalujen malleja pohjapiirustukseen. Suunnitelmani mukaan vedettiin sähköt ja tv-johdot seinien sisään oikeille paikoilleen.

Jonkun pienen jutun sitä olisi ehkä huoneiden valmistuttua toivonut tehneensä toisin, mutta olen oikeastaan hyvinkin yllättynyt siitä miten hyvin etukäteissuunnitelmani toimii nyt käytännössä. Huonekalut aseteltiin näille sijoilleen heti ensimmäisellä iskemällä puoli vuotta sitten. Se oli helppoa, kun päälinjat olivat selvillä. Myöskään ylimääräisiä sähkö- tai jatkojohtoja ei näy missään sillä pistorasioiden kohdat ovat prikulleen oikeilla paikoilla.Kun isoimmat jutut nököttävät kuin naulattuina paikoillaan, on pieniä viilauksia kiva kokeilla.

Viikonloppuna täällä tanssattiin pienimuotoista mööbelivalssia kun tuolit ja matot vaihtoivat paikkaa. Siirsin isäni tekemän penkin tuolta ikkunoiden välistä hirsiseinän eteen ja Aslak-tuolit sen tilalle ikkunoiden väliin. Aslakien vihreä verhoilu muuten näyttää mun mielestä herkulliselta vasten tuota mintunvihreää seinää!Kalusteita huoneessa ei ole kovin montaa, mutta ne on sijoiteltu lähekkäin ryhmiksi, josta tulee kotoinen fiilis. Lisäksi kalusteet ja pinnat noudattavat tiukasti yhteistä värikarttaa, joka on aika tärkeää harmonian takaamiseksi. Valkoista, hirsiseinänruskeaa ja ripaus koivunväriä ja vihreää.

Kokeilemme nyt myös miten tuo vanha lehmäntalja istuu olkkarin lattialle. Testitulokset ovat tähän mennessä positiivisia./ I made a floorplan of our living room before the renovation. Everything has worked out just as I imagined, so I'm really pleased. All the biggest pieces of furniture have solid good places, but the smaller ones can be waltzed around the room as often as we please. 

We moved the Tapiovaara chairs next to the pale green wall and the white bench made by my father to the timber wall. We're also testing the old cow skin on the living room floor. 

What do you think about the new look? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti