2014/03/01

love stockholmMeidän hotellihuoneen erkkeri, Hotel Rica StockholmLuistelua Kungsträdgårdenissa. Olisi niin kovin houkuttanut ostaa kimppu tällaisia söpöliinejä hotellihuoneeseen. 
Pitää muistaa tämä kun joskus viivymme pidempään.  Södermalmilla oli ihania kirppiksiä ja vintage-putiikkeja. Jos kirjoittaisin Stockholm city guiden, 
lisäisin ne must visit -osasolle. 


Vesi kaupunkikuvassa näyttää aina yhtä hyvältä. 


Aamiainen jatkui hotellihuoneessa. Jäin kaipaamaan tätä greippimehua! Meidän hotellivalinta osui kyllä aivan nappiin: Loistava sijainti Drottningatanin varrella, silti meluton ja todella siisti hotelli. Ja mikä tärkeintä: ihana aamupala. Voisin kirjoitella siitä vielä lisää.  


Vanhan kaupungin postimerkkimaisemaa.  


Sergelin tori iltahämärässä. 
 Södermalmilla oli kaikkea huipputrendikästä, kuten tämä ilcaffe -niminen kahvila. 
Todella hyvät leivät (ja herkunnäköiset pullat!) ja boho-ilmapiiri. Suosittelen! 
Paikka tosin oli kovin suosittu, joten istumapaikan löytäminen voi tuottaa haasteita. ilcaffen yhteydessä oli kukkakauppa Christoffers Blommor. 
Tähän oli hauska törmätä livenä, sillä olen sitä katsellut jo siskon pinteressä
Käytiin luonnollisesti myös Fotografiska Museetissa. Elliot Erwittin kuvat hurmasivat mut, sillä tykkään just sellaisesta vaivattomasta valokuvataiteesta: yksinkertaisista, aidoista ja vähän hauskoistakin kuvista,  en niinkään asetelluista ja läpeensä photoshopatuista. Jos käytte Tukholmassa, suosittelen käymään Fotografiskassa. Vaikka valokuvaustaide ei kiinnostaisi, kannattaa pääsylippu maksaa ja käydä vaikka vaan lounaalla jo ihan maisemienkin puolesta, sillä yläkerran Bistron panorama-ikkunoista 
näkee koko Tukholman. 


Terveisiä valloittavasta Tukholmasta! / We went to Stockholm for a few days holiday and completely fell in love with the place all over again. The whole city, nice people, our hotel Rica Stockholm (which was everything we had hoped for and more. Clean, central and the breakfast was lovely! See the hotel and our room's bay window in the first picture of this post), the Fotografiska Museet, swedish shops, the old part os Stockholm (Gamla stan) and Södermalm (with great flea markets, ilcaffe and Christoffers Blommor) totally charmed us. 

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia!! Tekee mieli lähteä heti itsekin, on jo liian monta vuotta viimeisestä Tukholman reissusta. -Riikka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Kannattaa, se on kuiteskin tosi lähellä ja helpon matkan päässä :)

   Poista
 2. Kiva postaus, aaloin heti suunnittelemaan oikavisiittiä Tukholmaan. Kirjoittele vaan lisää aiheesta :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija! Sinne vaan, on niin ihana paikka ja tosiaan^ lähellä. :) Ajattelin ehkä ainakin meidän hotellista kirjoitella vielä lisää.

   Poista
 3. Rakas vanha kotikaupunkini <3 Pitäisikin mennä sinne taas keväämmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu vai? Lucky you! :) Me ollaan muutaman kerran mietitty että olisi ihana muuttaa Tukholmaan tai Köpikseen vaikka vuodeksi. Ovat niin kivoja paikkoja, ja kuitenkin ihan tossa nurkan takana. :)

   Poista
 4. Tukholma on kyllä ihana kaupunki! Miksi ihmeessä siellä tulee silti käytyä niin harvoin?! Täytyykin lisätä visiitti heti mun to do -listalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Se on lentokoneellakin vain tunnin matkan päässä, ihan parasta. Buukkaa ihmeessä! :)

   Poista