2014/03/12

meidän kodin ikeat


Sain Annelta hauskan haasteen listailla meidän kodin Ikea-huonekalut. Kiitos

Olisi kiva tietää mistä blogista tämä haaste on alunperin lähtenyt liikkeelle, niin voisin linkata sinnekin ja lähettää kiitokset hauskasta haasteesta. Jos tiedätte, huikatkaa. Haasteen on laittanut alulle Projekti Verkaranta -blogin Jutta. Peukut kivasta haasteesta! Ja kiitokset myös asiasta vinkanneelle lukijalle eli Muotoseikan Viljalle! :)Ekana tulee mieleen Malm-lipastot, joita meillä on paljon. Olohuoneessa on kaksi, eteisessä yksi, mökillä kaksi ja varastossa vielä kaksi, eri kokoisia. Olemme siis aika vahvasti Malmeihin viehtyneet. Ovat hyvät peruslipastot jotka eivät huuda olemassaoloaan, imevät sisäänsä paljon tavaraa, liukuvat kiskoillaan hyvin ja väri on täydellinen puhdas valkoinen. Olohuoneen tv-taso on Ikean Bestå Burs. Sen ostin kolmisen vuotta sitten muuttaessani uuteen asuntoon. Korkeakiilto sopi silloiseen kotiini tosi hyvin, sillä olohuoneesta oli suorat näkymät keittiöön, jonka kaapistot olivat samaa korkeakiiltoista valkoista. Tässä meidän nykyisessä kodissa ei ole mitään kiiltävää, joten tänne tämä taso ei istu niin hyvin. Vähän tylsää on sekin että näitä Bestå Burseja tuntuu nykyään näkyvän joka puolella. Koko on kuitenkin juuri sopiva ja rakastan tuota pitkää valkoista tasaista pöytäpintaa. Siihen mahtuu hyvin isompikin tv ja silti jää tilaa erilaisille asetelmille, tauluille ja kynttilöille. 

Myös tv-tason vieressä näkyvä vaaterekki on Ikeasta. Keittiössä säilytämme maljakot, viinilasit ja karahvit korkeassa Hemnes-kaapissa. Se on hyvä peruskaappi, johon mahtuu yllättävän paljon tavaraa. Sisustus elää ajan mukana ja muotoutuu uomiinsa ainakin meillä usein puolihuolimattomasti. Siitä hyvänä esimerkkinä on tämä Ikean apupöytä

Tämä on hauska kiertolainen ja oikeastaan ihan ylimääräinen meillä. Se on tuotu aikanaan mökiltä edelliseen asuntoomme, maalattu sopimaan sinne ja matkannut sieltä luonnollisesti tänne puutalokotiinkin. Se on unohtunut hengailemaan tuohon ikkunoiden väliin funktionaan vain toimia lähinnä kukkien ja kynttilöiden alustana ja lehtitelineenä. Oikeasti tahtoisin tuohon ikkunoiden väliin tällaisen.


Ainut mikä ikealaisissa yleisesti harmittaa on niiden (olematon) jälleenmyyntiarvo. Kun maku ja asunnonvaihtojen myötä tarpeet muuttuvat, voisi tulla mieleen laittaa jotain kiertoon, mutta Ikea-huonekaluista ei käytettynä montakaan killinkiä vaihturiksi saa. 

Ja lopuksi heitän haasteen eteenpäin Sannalle, Maijulle ja Joannalle 
/ I was challenged by Anne Malia to list all Ikea furniture in our home. This was a fun one!

6 kommenttia:

 1. Haaste on peräisin Projekti Verkaranta -blogista. Hauska haaste! :)
  http://dreamtomorrow-livetoday.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! Pääsen nyt viemään terkut myös alkuperäblogiin :)

   Poista
 2. Hei ihana kun teit tän :) Niin kaunista teillä, ilo katsella näitä kuvia. Ja tosiaan, yllä mainittiinkin mistä haaste on lähtenyt liikkeelle, itse taisin ainakin epähuomiossa jättää alkuperäisen lähteen mainitsematta, vahingossa meinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin hauska tehdä! Kiitti sulle ;)
   Eipä se mitään, enkä olettanutkaan että sitä olisi tarvinnut enää sun postauksesta löytyä, koska aika usein alkuperä-blogin maininnat jää uupumaan jo ihan alkumetreiltä, ekoista postauksista lähtien. Mikä on kyllä sääli!

   Poista
 3. Ikean perustuotteet ovat kyllä kauniita, harmi vaan meiltä ei löydy yhtäkään Ikea-tuotetta, toinen puolisko ei oikein innostu niistä (lienee saanut nuorempana tarpeekseen :o). Mutta kukaties, joskus saan hänetkin taivutettua edes yhteen Malm-lipastoon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee myös lisätä, että meillä ei kotona ollut/ole (vanhemmillani siis) Ikeaa lainkaan, isäni boikotoi Ikeaa. :D Älä kysy miksi, hän ei itsekään tiedä. ;D

   Poista