2014/04/21

kristalleja pöytään



Tykkäilen paljon kristallilaseista. Korkeista pikareista ja viski-/vesilaseista. Niissä on sellaista vanhaa charmia ja ovat mielenkiintoinen lisä pelkistettyihin kattauksiin. Parhaimmat löydöt tekee kirppiksillä, vaikkakin kivoja on ikävän harvoin tarjolla. 

(Ja siis tällaisella esteetikollahan ulkonäkö vaikuttaa muihinkin aisteihin, joten kyllähän se limonaadi jäiden ja limeviipaleiden kera kristallilasista nautittuna maistuukin paljon paremmalta kuin ihan tavis-lasista.) 


Tilli edit: Ruohosipuli on päässyt tämän viherpeukaloemännän käsissä näköjään vähän levähtämään. Hupsista.. 
Olen hätäpäissäni kirjoitellutkin ihan väärästä puskasta.. Ruohosipulihan se siinä lokottelee pitkin pöytää. ;)



Tässä pitkästä aikaa kuvaa myös keittiöstä. Se on L-mallinen, avara keittiö ja yläkaapit löytyy vain tuosta lyhyemmältä sivulta. 

Me tykätään tästä valkoisen ja vaaleanharmaan keveydestä ja valoisuudesta. Kaikki on niin simppeliä. Ilmettä saa muuteltua kipoilla, kupeilla, koreilla, kasveilla ja keittiöpyyhkeillä. 

Laskutilaa on ruhtinaallisesti eikä ruoanvalmistuksessa tai leipomisessa ole vielä kertaakaan tämän puolentoista vuoden aikana tarvinnut käyttää apuna ruokapöytää. Suunnitteluvaiheessa tämä olikin yksi tärkeimmistä nyansseista, sillä kun keittiö on 25 neliön kokoinen, on siihen saatava upotettua mielummin liikaa säilytys- ja laskutilaa kuin liian vähän. 







/ I collect different kind of crystal glasses. They bring an interesting twist to an aesthetic table setting. 

8 kommenttia:

 1. Teidän keittiö on kyllä tyylikäs ja kuitenkin kodikas. Onko tuota välitilaa käsitelty jollain tapaa, kun siinä ei näy lasia tai mitään? Entä minkä korkuiset nuo yläkaapit ovat? Täällä ollaan jokseenkin keittöremppakuumeisia ja olen pähkäillyt mm. yläkaappien koon kanssa sekä mitä välitilalle tekisi. Mies vaatii, että pitää olla selkeät suunnitelmat ennen kuin aloitetaan - osa valinnoista on jo ihan selviä, mutta detaljeista mielipiteeni vaihtuu vähän väliä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välitilassa on Tikkurilan Luja-maali (kuten koko seinässä). Suosittelen! Se kestää kosteutta ja siitä on helppo pyyhkiä mahdolliset roiskeet jne. Haluttiin tosi pelkistetty, joten otettiin selvää vaihtoehdoista ja valittiin tämä eikä ole kaduttanut lainkaan. Maalipinta on paljon helpompi puhdistaa kuin esim. kaakeleiden saumat olisi, ja jos olisi laittanut lasia, sitä pitäisi kiillotella pyyhkimisen jälkeen jne. :)
   Yläkaapit on 64cm korkeat.
   Mielenkiintoinen proggis teillä alkamassa! Toivottavasti näistä oli sinulle apua :)

   Poista
  2. Tulee kuvattua nykyään 99% aina 35-millisellä objektiivilla, joten laajempia kuvia näkyy tosi harvoin. Keittiötä laajemmin on nähtävissä ainakin tässä jutussa, jos haluat tarkastella: http://valentinesafter12.blogspot.fi/2013/10/avainsanoja.html

   Poista
  3. Kiitos, tää maaliasia oli mulle ihan uusi juttu! Toisaalta tahtois laatat, toisaalta simppeli maali ois kiva... Voi apua, mitä päätöksiä tässä joutuukaan tekemään. :) Jääkaappiakin tarttis miettiä, tuollainen Smeg vois istua just passelisti meitin keittiöön. Punainen on pop!

   Poista
 2. Mikä ihmeen tilli??? Kuvassa on ruohosipuli ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpäs onkin! En kestä, täällä on kevätaurinko tainnut hapertaa pään :D Kiitti kun huomautit :)

   Poista
 3. Meilläkin on kristallilasit otettu kaapin pohjilta käyttöön. Jotenkin pitkästä aikaa miellyttävät silmää. Keittiönne on hyvin tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei, ne on niin kivoja! Nytkin hörpin vichyä kristallilasista ;) Ja kiitos, ihana!

   Poista