2014/04/15

make my day


Aurinkoista tiistaipäivää, kamut! 

Mikä on sellainen asia, joka teillä saa aina kerta toisensa jälkeen hymyn huulille ja kirkastaa synkimmänkin päivän? Sellainen joka tuo hyvän mielen ja ilahduttaa aina. Jos unohdetaan aineettomat jutut kuten ystävän halaus ja mietitään konkreettisia asioita, kiljun itse vastaukseksi "kukat!". 

Jos on harmaa päivä, leikkokukkanyssykkä kirkastaa mielen ja kodin. Jos taas on aihetta juhlaan, kukat viimeistelevät juhlafiiliksen. Kun on kukkia, ei mikään voi mennä pieleen - tai jos menee, menköön.Sain tämän jutun kuvat viikonloppuna floristisiskoltani Erikalta. Uusimmillekin lukijoille tiedoksi että hän luotsaa Tampereella omaa kukkakauppaa sekä kukkien verkkokauppaa, Helmivillakkoa ja kirjoittaa vieläpä samannimistä blogia

Helmivillakossa kannattaa pistäytyä jos Tampereella päin liikutte. Erika tuntee aina uusimmat tuulet ja tuo valikoimaan rohkeasti erikoisempiakin juttuja kansainvälisisten trendien ja oman pettämättömän tyylisilmänsä innoittamana. Pikkuinen liike on joka kerta eri näköinen kun siellä käyn ja mestoilla viihtyisi vaikka kuinka kauan tuoksutellen, valikoiden kukkia kotiin, seuraillen niiden sidontaa, lukien ulkomaisia julkaisuja ja turisten mukavia hymyileväisen floristin kanssa. Olen vähän kukkahupsu. Ripottelen niitä ympäri asumuksia ja tuoksuttelen pitkin päivää. Tänäänkin aamulla pystyin irtaantumaan lämpimästä peitosta ja kampeamaan itseni ylös sängystä vain yhden ajatuksen siivittämänä. Minut sai nousemaan tieto siitä että vain muutaman askeleen astuttuani pääsisin nuuhkaisemaan keuhkojen täydeltä hyasintin tuoksua. 

Huomasin aikoinaan kangistuneeni liiaksi samoihin kaavoihin kukkia valitessani. Aina tuli valittua niitä tuttuja ja turvallisia tulppaaneita ja neilikoita, mutta sittemmin olen harrastanut menestyksellisesti poisoppimista tämän suhteen. Sisko opastaa mua jännempien valintojen ujuttamisessa mukaan ja lopputulos on poikkeuksetta raikas ja tyylikäs, täyttä rautaa. 
Kuten tiedätte, olen myös aikamoinen mikseri. Sekoittelen yhteen hopeisia ja kullanvärisiä koruja, mustaa ja tummansinistä, upouutta ja ikivanhaa. Ei siis liene yllättävää, että meikäläiseen kolahtaa sesonkienkin sekoittelu. Tuossa Savoy-vaasissa nököttävät leikkohyasintit tuoksuvat näin keväälläkin aivan taivaalliselle ja näyttävät nyt vähintään yhtä hyviltä kuin joulun runsauden keskellä. Tunnen tässä sinttieni kanssa myös olevani trendin aallonharjalla, sillä sisko tiesi kertoa että nämä ovat nyt todellisia it-kukkia.


Harmittelen viikottain sitä että sisko asuu "niin kaukana" (160 kilsaa on pitkä matka), ja toisaalta taas kiitän onneani välimatkasta silloin kun tutkailen hänen ahkerasti päivittyvää kukkavalikoimaansa Helmivillakon blogista. Olisin nimittäin hyvin äkkiä vararikossa jos kaikki nuo nuppuset olisivat kävelymatkan päässä. Te onnekkaat tamperelaiset kamuseni, käykää tutustumassa ja hurmaantukaa!Helmivillakko 
Kauppakeskus Tullintori 
Tullikatu 6  
33100 Tampere 

ma-pe 10-18 
la 10-15

Pääsiäisen poikkeusaukiolo, 
jolloin leikkokukat, kimput ja sipulikukkaihanuudet voi käydä nappaamassa kotiin: 
Kiirastorstaina 10-18 
Pääsiäislauantaina 10-16

helmivillakko@helmivillakko.fi 

** Postaus tehty yhteistyössa Helmivillakon kanssa.


/ This post has been made in co-operation with my sister's flower shop Helmivillakko. I'm always delighted by flowers and got all these beautiful flowers from her.2 kommenttia:

  1. Kukat jaksaa ilahduttaa aina. Vaikka vain yksikin maljakossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Usein ostankin isomman satsin kukkia, jaan ne useampaan maljakkoon ja ripottelen maljakot pitkin kotia. Tosin joskus myös iiiiso määrä kukkia yhdessä maljakossa on houkuttelevin! :)

      Poista