2013/08/30

imperfectionOlimme pari päivää sitten iltakävelyllä kolmestaan. Mieheni, minä ja kamerani. Kamera määräsi tahtia eli koko ajan pysähdeltiin. Kun kuulkaas kaikkea voi kuvata. Kaikkea :) Ja sen todistaa kuvamateriaalinikin... Ruosteisia kaiteita, monta puskaa rikkaruohoja, vanha lastauslaituri, graffitit, halkeileva asfaltti. Sanonpa taas minkä olen aikaisemminkin sanonut: epätäydellisyys valokuvissa on mielestäni kiehtovinta.

Mietiskelen usein myös erilaisia tekniikoita ja kuvakulmia. Nyt olen mieltynyt suoraan edestäpäin kuvaamiseen, ja tällä reissullamme vierastinkin vinoja kuvakulmia. Silläkin on valokuvan lopputulokseen suuri merkitys miltä korkeudelta kuvailee. Olen välillä aika hassuissa asennoissa kamerani kanssa... :)

Antaisin myös sellaisen vinkin valokuvaukseen, että kannattaa kuvata silloin kun aurinko on matalalla. Eli siis aamulla ja illalla. Silloin värit toistuvat kuviin parhaiten. Suoralla auringonvalolla kuvista tulee helposti tylsempiä ja väreiltään sameampia.

/ I'm fond of photographing imperfection, as I've already said earlier. A few nights ago I photographed rust, an old loading dock, graffiti's, old asphalt, etc. :)

6 kommenttia:

 1. Hieno blogi sulla! Ja samaa mieltä kanssasi, kaikkea voi kuvata ja varsinkin kaikki "epäpaikat" ovat kiinnostavimpia... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saija! Päivän mittaan sitä bongailee usein kivoja kuvauskohteita, mutta usein ei ole aikaa jäädä kuvailemaan tai sitten kamera ei ole mukana (kännykkäkuvat ovat asia erikseen). Onneksi uusia kohteita tulee koko ajan lisää. Maailma on erilainen valokuvaajan silmin. ;)

   Poista
 2. Upeita kuvia. :) Itse vasta aloittelen kuvaamista, kiitos vinkeistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva jos näistä oli hyötyä! :)

   Poista
 3. olipa jännä nähdä toisen ottamia kuvia ihan omilta kulmilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, varmasti. :) Kiva kun kommentoit, koska kävin sen ansiosta katsomassa sun palstoja. Mielenkiintoisilta näyttivät molemmat! Paneudun niihin paremmin myöhemmin tällä viikolla, sitten kun on paremmin aikaa.

   Poista