2013/11/09

play it again, sam


Meidän taloudessa on kymmeniä, ellei jopa satoja cd-levyjä. Niitä on tullut kuunneltua vain autossa, sillä vanhat soitinkompleksit on viety kierrätykseen jo ajat sitten. Nykytrendin mukaan musiikkia kuuluu kuunnella tietokoneen, älypuhelimen tai muun laitteen välityksellä suoraan bittiavaruudesta, mutta me emme ole tässä jutussa lainkaan nykyaikaisia. Emme ole valmiita luopumaan cd-levyistä eikä kummallakaan meistä edes ole spotifyta tai muutakaan mitä-niitä-nyt-olis. 

Niinpä päätimme sijoittaa vanhaan kunnon cd-soittimeen. Tuosta tulokkaastamme on iloa monellakin muotoa sillä sen lisäksi että äänentoisto on vähintäänkin erinomainen, on sitä myös kiva katsella (lienee sanomattakin selvää että estetiikka on yksi tärkeimmistä kriteereistä). Ihan halpoja nuo soittimet eivät nykypäivänä ole, ne kun ovat painumassa sinne historian lehdille kuvaputkitelkkareiden, lp-soitinten ja walkmanien seuraan, mutta mittava levykokelmamme huomioiden olisi kallimpaa antaa cd:iden pölyttyä laatikoissaan ja vaipua hiljaa unholaan. 

Kuvassa levylautasella on cd, jonka ostimme viikko sitten Kööpenhaminasta katusoittajilta. Se tarjoilee leppoisaa taustamusiikkia, vaikka melankolisuudessaan onkin vähän raskas valinta harmaisiin syyspäiviin. 


/ Fighting all that is trendy and cool in the music-scene with our new cd-player. We've got dozens of cd-albums and now we finally have a way to listen to them again.  

8 kommenttia:

 1. Mua harmittaa, että mun kaikki cd:t on varastossa isossa matkalaukussa. Meillä ei ole toimivaa cd-soitinta, joten en pääse niitä kuuntelemaan, mutta en todellakaan raaski levyistä luopuakaan. Mies kuuntelee musaa vain Spotifysta, eikä ole koskaan levyjä omistanutkaan (outo!). Haaveilen vinyylisoittimesta, sillä vinyylilevyjäkin löytyisi pino. Kivaa, että te ootte löytäneet noin linjakkaan soittimen! Mitähän mä tekisin mun levyille vai pitäskö vaan hankkia soitin....?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan soittimen hankkimista. On se kiva kuunnella vanhoja hyviä feivoritteja ja muutenkin musaa kunnon äänentoistojärjestelmän kautta.
   Hymyilen täällä sinun matkalaukkusäilytyksellesi. Mun levyt oli jemmassa mm. vanhassa styrox-kylmälaukussa :D

   Poista
 2. Kyllä kyllä..äänenlaatu on parempi, vinyyleissä varsinkin oma tunnelmansa.

  Autoissa on nykyään niin kakat integroidut vehkeet että kaikki kuulostaa ihan radiokamalta. Meidän ysäriautoon laitettiin kunnon hifivehkeet, subbarit, diskantit, omat kaiuttimet, 10cd vaihtaja jne jne..oikee amisauto. :D Mutta auto tuli tiensä päätökseen ja vaihdoimme ah niin ihanaan tylsään farkkuun jossa stereoita ei ite (ainakaa nii helposti) vaihdeta ja kaikki kuulostaa puurolta. :P

  t- Musasnobi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinyylejä meillä ei ole, ja ne olisivatkin vielä oma lukunsa sinänsä. Kunnollinen äänentoisto on kyllä ihan ässä minkä tahansa musiikin kuuntelussa. Ja oho wau teidän autovirityksiä! Meni varmasti matkat mukavasti musan tahdissa, jee :) Näissä uudemmissa autoissa on tosiaan stereotkin niin tiukkaan integroitu, ettei niitä paljon muutella. Voi höh.

   Poista
 3. Meiltäkin löytyy cd:itä ja myös soitin suoraan 90-luvulta! :D Äänentoisto ei ole parasta luokkaa, kovin nostalginen sointi on... Uutta laitetta metsästetään, jotta saadaan levyistä kaikki irti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostalgisuudessa on kyllä etunsa! Pääsee ainakin siihen ysäritunnelmaan kunnolla takaisin. :)

   Poista
 4. Ihanaa kuulla, että joku muukin pitää "vanhanaikaisista" cd-levyistä! Mun mielestä on ihan eri juttu ostaa levy kuin ladata musiikit netistä koneelle, joten ostelen niitä edelleen, vaikka miehen mielestä se on hassua, ja vanha soitinkin toimii onneksi ainakin vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin todella onkin eri asia! Fyysisen levyn osto on paljon kivampi juttu kuin sen lataaminen netistä. Mä olen vahvasti haksahtanut myös tutkailemaan levyjen kansia ja kansilehtiä, sillä ne on jollain lailla tosi kiehtovia kompaktiudessaan ja taiteellisuudessaan. ;)

   Poista