2013/11/08

wonderwallJo remonttia tehdessämme meille oli selvää että yksi 25 neliön olohuoneemme seinistä tulisi kansoittumaan tauluilla, kehystetyillä julisteilla ja mun omalla "taiteellani". Olohuoneen remonttihan valmistui jo puolisen vuotta sitten (onko siitä jo niin kauan?!), mutta seinä on edelleen tauluton. Vellihousuna olen kehittänyt tähän pienen tilanteen: en uskalla lyödä seinään reikiä tauluja varten! Uudet, puhtaat ja iskemättömät (kirjaimellisesti) seinät ovatkin yllättävän pyhät mulle.

Entä jos taulut eivät toimikaan niillä paikoilla, joihin ne on laitettu? Seinä olisi rei'itetty, mutta pitäisi tehdä uusi taulusommitelma ja puhkoa uusia reikiä? Tai pahempaa: Entä jos haluaisimmekin katsella seinää joskus ilman tauluja, mutta se ei oikein onnistukaan sillä se on täynnä reikiä?

Taululliset ystäväni, hjälp! Miten te pääsitte noista jutuista yli? Tai onko olemassa jokin vallankumouksellinen tapa kiinnitellä tauluja seinälle lähestulkoon jälkiä jättämättä..?

Kuvat lainattu: 1 / 2 / 3 

/ I have several posters in frames, just waiting to be nailed to the wall. And I have a wall for this (the largest wall in our living room), but I don't seem to be capable to take the critical step and actually nail them in place! 

That's because the wall is so new and flawless as it is. I'm afraid I might not be satisfied with the setting or the outcome, and maybe have second thoughts. Don't know what to do now. If you have any suggestions, please speak up. 

Pictures: 1 / 2 / 3

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin munki mielestä! Pitäisi vaan uskaltaa tehdä ne reiät seinään. :)

   Poista
 2. Kaunista. :)

  Itsekin noita ihastelen, mutten uskalla omaan kotiin laittaa, koska tiedän kyllästyväni niihin alta aikayksikön. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista tosiaan. :) En usko että mä kyllästyisin meidän tauluihin, mutta mietin että ehkä haluaisin joskus vaihtaa taulujen paikkoja tai kokoelman kasvaessa järjestellä niitä uudelleen. Siksi vähän pelottaa tuo seinän rei'ittäminen.

   Poista
  2. Mulla on sellanen ongelma, että tosiaan kyllästyn tiettyihin kuviin/tauluihin (myös niihin muistoihin, jos ne on näkyvillä koko ajan!), joten musta on kiva vaihdella kuvia aina tietyin aikavälein. :)

   Poista
 3. Mut siis kun käyttää oikeanlaisia taulukoukkuja, ei niistä jää kuin pienenpieni kärpäsen kakan kokoinen reikä kun varovasti irrottaa koukun pois. Sit vaan siihen töppää pakkelia jos tarvii, ei jää juuri mitään näkyviin. Tauluja ei tarvii propata seinään. Toisaalta kauanko yhden seinän maalaaminen tarvittaessa vie...pari tuntia ehkä. Kyllä ne taulut on sen arvoisia :)

  Eli seinään vaan sanon minä!

  Auttoiko yhtään pähkäilyssä, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa. Jepjep, mutta kipsilevyseinässä eivät taulukoukut pysy. Tarvitaan himpun järeämpiä konsteja. Lisäksi tuon seinän pituus on 5,5m ja korkeus 3,5m eli kyllä sen uudelleen paklaaminen, hiominen ja maalaus jo jonkinnäköinen projekti on ;) Puhumattakaan siitä että osa seinästä on huoneesta alas vievien portaiden päällä, joten vippaskonsteja ja vuokratelineitä saa käyttää ylettyäkseen ylipäätään joka nurkkaan.

   Olet kyllä oikeassa siinä että taulut ovat monenkin askareen arvoisia. Mutta haluamme silti harkita tätä liikettä tarkoin. Ihan itse koolauksista asti paikoilleen pykätyt seinät ovatkin näköjään yllättävän pyhiä. :)

   Poista
  2. Meilläkin on kipsiseinät ja olen nakutellut vaihtuvat tauluasetelmat siihen sopivilla taulukoukuilla. Kevyihin tauluihin riittää yksinaulainen koukku ja painavampiin kaksinaulainen koukku. Löysin messingin värisiä kipsiseinään sopivia taulukoukkuja K-Raudasta (Kuninkojan), niistä jää ihan minimaalinen reikä kun varovasti poistaa. Nää ei oo niitä muovisia taulukoukkuja, joissa on kiviseinänaulat.

   Ja juu, ylikorkeissa tiloissa tosiaan on vähän enemmän pähkäilyä maalauksen kanssa... :)

   Poista
  3. Kiva kuulla. Täytyy siis vielä etsiä noita koukkuja tarkemmin. Kiitos sulle vinksuista! ;)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista