2013/10/07

500 metriä


Yksi mun lempialueista Turussa kattaa Aurakadun joenpuoleisen pään jatkuen siitä Läntistä rantakatua pitkin Linnankadun Vähätorille. Ja väliin sopii pistäytyminen kirjaston sisäpihalla ihailemassa ällistyttävän upeita rakennuksia (Turun pääkirjasto on upea! Se koostuu kahdesta rakennuksesta joista toinen on ikivanha kivirakennus ja toinen siihen saumattomasti kiinni rakennettu täysin uusi ja moderni lasipalatsi. Uutta ja vanhaa yhdessä, taas just niin kuin tykkään!). 

Mulla oli viime viikolla kaffettelutreffit ystäväni kanssa Fontanassa ja ehdin ennen sitä pienelle pöyrähdykselle noille huudeille. Kameran kera, kerrankin.Tuon puolen kilsan lenkin varrella on verrattomien jokimaisemien ja rakennusten, ihanan kävelykadun ja pienen torin lisäksi myös poikkeuksellisen monta kivaa ravintolaa, joiden joukosta löytyy useampikin mun Turun lemppareista. Tuota kolkkaa voisikin kutsua Turun "restaurant districtiksi" :) 

Siellä on ainakin Fontana, Di Trevi, Blanko, Tintå, Smör, Linnankatu 3/ Rocca, Mami ja Panini. Jokaista voisin suositella vierailukohteeksi täällä aikaansa viettäville. Smörissä on huipputason tunnelma ja palvelu sekä maukasta suomalaista ruokaa, Tintåssa pintås-leivät, Fontanassa voi kahvitella ja syödä tuhdimminkin ja Maminhan nyt kaikki tietää, Suomen parhaiden ravintoloiden listoilta vähintäänkin. 

Ravintoloiden lisäksi alueelta löytyy myös pari ihastuttavaa kahvilaa, nimittäin Cafe Art ja Cafe Sirius. Artista olen teille jo jutellutkin, mutta Siriuksesta en ole vielä tainnut mainita. Se sijaitsee kirjaston sisäpihalla, on sisätiloiltaan pieni, mutta ulkona on sitäkin enemmän tilaa. Varsinkin kesäisin sen aurinkoisilla ja suojaisilla ulkopaikoilla voisi istua tunteja. 

Kaiken hyvän lisäksi Koodikin on ihan kulman takana! Ja Vähätorilta löytyy mm. Artekin myymälä. Kauniita maisemia, herkullisia makuja. 
Ihana Turku.

/ One of my favourite areas in Turku, start from Aurakatu 1 reaching to Linnankatu 3, walking beside the river, on the west side of it. This 500 meters could be called Turku's "restaurant district" because it holds so many restaurants, most of which are favorites in town. There's also great architecture and beautiful river sceneries there. 

There you can find great places to eat (Fontana, Di Trevi, Blanko, Tintå, Smör, Linnankatu 3/Rocca, Mami and Panini), two cosy cafes (Cafe Sirius and Cafe Art) and the best interiors's store in town (Sisustuksen Koodi), which is right around the corner. 

I love my Turku.

2 kommenttia:

  1. Every weekend i used to go to see this website, because i want enjoyment,
    since this this site conations really pleasant funny stuff too.


    Also visit my web blog ... blonde

    VastaaPoista