2013/10/20

avainsanoja



Meidän koti on sekoitus kaikkea mistä pidämme. Ja kun kaikki on itse remontoitua, on kaikesta saanut päättääkin itse. Aloin miettiä asiaa tarkemmin, ja sitä miten tiivistäisin meidän kodin tyyliä ja fiilistä muutamaan sanaan. Tämä on yllättävän vaikeaa, mutta päädyin kolmeen sanaan.

RAIKAS
Rakastan valoa ja puhtautta. Raikkaus ei tarkoita kokovalkoista, vaan päinvastoin. Kokonaisuutta raikastamaan tarvitaan värejä ja erilaisia pintamateriaaleja. 


KODIKAS
Tavaroiden ja jopa huonekalujen paikat elää meidän kodissa jatkuvasti. Teen erilaisia asetelmia yhtenään ja mietin tavaroille erilaisia käyttötarkoituksia. Jos jokin asia tai esine ei miellytä, se lentää varastoon (näin on käymässä meidän punaiselle Smeg-jääkaapille, joka on peruja vanhasta asunnosta, mutta joka ei -ainakaan mun mielestäni- vaan oikein istu tänne). Kodikkuus on mielekkyyttä ja sitä ettei kaikki ole niin justiinsa. Olisi kamalaa jos koti ei olisi kodikas! 



YLLÄTYKSELLINEN
Kuulostaa hassulta sanana, mutta olemme tähdänneet siihen että jokaisessa huoneessa olisi jokin juju tai jekku, pieni yllätys. Olohuoneessa se on hailakka mintunvärinen seinä ja sen kyljessä aito, vanha hirsiseinä, keittiössä Dixonin suuri kuparinen valaisin ja eteisaulassa ruosteenvärisiksi maalatut seinät, jne.


Tästä sainkin idean heittää ilmoille blogihaasteen. Kuvaile kotiasi ja sen tyyliä kolmella sanalla, ja haasta sen jälkeen kolme blogistia samaan. Blogikamuni Anne, Laura ja Saija, haastan teidät kertomaan kotinne avainsanoista ensimmäisinä. Muutkin saavat tähän tietenkin myös tarttua, tulkaahan sitten huikkaamaan postauksestanne niin tulen kurkkimaan!

/ I got to thinking about our home and which style it represents. I didn't really come up with just one style, but I managed to choose three words that describe it best. These are a bit challenging to translate, but here are the words: bright, homey and surprising. If you want, you can post three words about your own home and make a blogpost about that. Do remember to come and tell me about your post! :) 

8 kommenttia:

 1. Hauska haaste, kiitos, tartun ehdottomasti! Ihanaa, että olette voineet remontoida kaiken oman näköiseksi. Mä niin haaveilen kanssa omasta kodista, jotta saisi tehdä kaiken niin kuin toivoo.
  Teillä on kyllä tunnelmallinen koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, odotan sun avainsanoja mielenkiinnolla! Teidän koti se vasta tunnelmallinen on, voi vitsit. Tykkään sen kerroksellisuudesta ja väreistä tosi kovin, niinkuin olen monesti sanonut. :)

   Poista
 2. Teillä on kaunista! :) Ja nuo sanat kuvaavat hyvin kotianne ainakin näiden kuvien ja kuvailujen perusteella. Hienoa, että on persoonallisia ratkaisuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella kauniista sanoista! Voi, tästä tuli tosi hyvä mieli. :))

   Poista
 3. Oi, ihana postaus, ihanat kuvat, ihana koti, ihana sinä <3
  Kiitos haasteesta! Yritän väsätä sen jossain välissä. Oon vaan niin huono noissa, hyi mua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva jos teet, sillä olisi mielenkiintoista lukea mitkä sanat valitset.

   Poista
 4. Hei! Minäkin vastasin tähän hienoon haasteeseen: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/10/haaste-kotimme-kolmella-sanalla.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Ja kiitos kun linkitit! Kävin kurkkimassa sinun avainsanat ja jätin kommentinkin. Ihanat kuvat!

   Poista