2014/03/04

save my day


Olen aikamoinen kosmetiikkahifistelijä. Purkkia ja purnukkaa, voidetta ja seerumia löytyy pienen myymälällisen verran. Kokeilen paljon uusia tuotteita ja rentoudun tuhdatessani ihonhoitojen parissa.

Tästä huolimatta mulla on sellaisiakin luottotuotteita joita ilman en enää osaisi olla. Niitä, jotka tekevät ihmeitä ihan puolessa minuutissa ja joiden löytämisestä olen enemmän kuin iloinen. Jaan näitä nyt teillekin, josko joku löytäisi etsimänsä samoista paketeista. Voisin paasata ihonhoidosta vaikka kuinka paljon, mutta koitan pitää jupinat lyhyinä.

Valoa ja heleyttä, niitä haen. Eka sääntö on että ihoa kannattaa kuoria tarpeeksi usein, jotta kaikki litkut imeytyvät ihoon eivätkä jää vain ihon pintaan kellumaan. Muuten kalliimmatkin tuotteet menevät hukkaan kun eivät pääse vaikuttamaan kunnolla. Toisena korostaisin kosteutusta, kosteutusta, kosteutusta. Niin ulkoista kuin sisäistäkin. Vettä ja vitamiineja sisäisesti, ja liikuntaa sekä oikeanlaiset kosteusvoiteet ulkoisesti. Hyvin kosteutettu iho näyttää ja tuntuu paljon paremmalta kuin kiristävä ja hilseilevä.

Estee Lauderin Perfectionist -seerumi on kohtalaisen uusi löytö, mutta huomattuani että iho muuttuu (kukaan ei mainitse sanaa ryppy) kolmenkympin rajapyykin saavuttamisen jälkeen, aloin etsiä hyvää ennaltaehkäisevää ja kröhöm, hiukka korjaavaa tuotetta. Tätä suositeltiin ja olen kyllä tykännyt. Ihosta tulee ihanan pehmeä ja väittäisin että ilme on raikkaampi!

Meikkaan ihoa aika maltillisesti arkena, mutta yhdessä pysyn aina. YSL:n valokynä ei ole turhaan voittanut kaikenmaailman kosketiikkatestejä. Hiukan valoa kulmaluulle ja silmien sisänurkkiin ja heti näyttää paremmalta. Tätä en vaihda, ollaan bff. 

Kolmas yläkuvan puteleista on Bare Mineralsin Faux tan face (jonka löysin Uuden Kuun Emilian vinkin perusteella. Kiitos.). Lisään sitä silloin tällöin iholle heti kasvovoiteen levittämisen jälkeen, koska hiukan päivettynyt iho näyttää musta kivemmalta kuin talven kalpea. Tämän lisäksi suin kasvoille aamuisin Lumenen Beauty Base -valovoidetta (josta siis sitä hehkua).


Näiden lisäksi olen jo vuosia luottanut pariin moneenkin Cliniquen tuotteeseen. Mainittakoon niistä ainakin Moisture surge -kasvovoide (joka on superkevyt mutta todella kosteuttava ja jota voi tarvittaessa lisätä päivän aikana jopa meikin päälle, voitteko kuvitella!) sekä Take the day off -meikinpoistaja (tosi tehokas ja hellii kuivaa ihoa). Molemmat ensiluokkaisia lajissaan, väitän.

Jos muuten teilläkin on kuiva iho talvisin, kannattaa kosteusvoide levittää kasvoille ihan heti pesun jälkeen, silloin kun iho on vielä hiukan märkä. Näin voide sitoo kaiken kosteuden ihoon. Ja meidän näyttöpäätteellä työskentelevien toimistohiirten iho harmaantuu ja kuivuu inhottavasti, joten kosteutus ja kuorinnat kantsii siksikin muistaa.

Tässä päivän epistola (jaarittelun puolelle taisi mennä. sorry!). Innostutteko te kosmetiikasta ja/tai ihonhoidosta vai onko se teille vaan välttämätön ja yhdentekeväkin jokapäivän juttu?



/ My cosmetic tips for radiance and light. Plus remember to moisturize it well!


7 kommenttia:

  1. Kauniita puteleita! :)

    http://www.pienilintu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl vaan. Ja mikä tärkeintä, tehokkaitakin :)

      Poista
  2. Ihania puteleita! Rupesi tuo BM:n faux tan kiinnostamaan, saatampa kokeilla minäkin :) Täällä kans yhden sortin kosmetiikkahifistelijä ja hamstraaja, viime syksynä postailinkin kun laitoin purkit jonoon ja laskin; tuloksena järkyttävät 326 purkkia, hups! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omg! Aikamoinen määrä! Oot ollut ahkera kun oot jaksanut laskea. :) Ja joo, tota kannattaa ehdottomasti testailla! Käyttää vähän vaan, otsalle, nenänvarteen ja poskipäille hyvin häivyttäen niin tulee tosi kiva luonnollinen look ;) Ostin omani Kicksiltä, eli ainakin sieltä saattaisi löytyä. Kivaa keskiviikkoiltaa! Ja hei käy huutelemassa jos päädyt testaamaan tuota faux tan facea. :)

      Poista
  3. Kosmetiikka kiinnostaa kyllä, vaan iho ei anna myöten. Erittäin kuiva iho jo pelkästään kesällä, joten talvella _niin_ kuiva, että Saharakin olisi kateellinen. :(

    Tällä hetkellä ainoa kasvorasva joka ei nipistele, kiristä, kirvele tai punoita on Lumenen Arctic Aqua-sarjan tuotteet, mutta ei nekään koko päiväksi ihoa kosteuta. :/

    Tästä kuivuudesta johtuen meikkivoiteet on ihan nou nou-listalla (onneksi suht tasainen ihonsävy!), mutta kärsin tummista silmänalusista (siis todellakin tummista) joita ei saa piiloon kuin erittäin peittävillä tuotteilla - ovat paksuja - ja sitä myöten silmänaluset hilseilee jo iltapäiväkahvin aikaan. :((

    Korjaussetti kulkee mukana minne vain menenkin, onhan sentään kiva näyttää ihmiseltä! :D

    Mun silmänaluset on niin tummat ja iho niin kalpea ilman mitään meikkiä, että näytän sairaalta ja/tai siltä etten olisi nukkunut kolmeen vuoteen. :D Apuja kaipailisin, vaan edes ammattikosmetologit eivät ole keksineet mulle sopivia tuotteita - ja oon siis kokeillut tököttiä lähes joka hintaluokasta. :(

    Tulipas pitkä ja negatiivispainoitteinen kommentti, anteeksi siitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, onpa ikävä kuulla. :/ Mäkään en käytä meikkivoidetta kuin joskus juhlissa. Keskityn ennemmin silmämeikkiin ja heleään ihoon.
      Itse suosittelisin kuivaihoisille mahdollisimman luonnollista kosmetiikkaa, kuten luonnon öljyjä niin ihonpuhdistukseen kuin kosteuttamiseenkin. Ja panostamaan yövoiteeseen. Yöllä iholla on keskimäärin 8h aikaa saada tarvitsemansa lepo ja kosteutus ilman häiriötekijöitä kuten meikit, ilmansaasteet, aurinko, ilmastointi.
      Lisäksi kannattaa tarkistaa että ruokavaliossa on riittävästi öljyjä, pähkinöitä, vitamiineja, kasviksia, kalaa ja hyviä rasvoja. A-vitamiini kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Sitä saa esim. porkkanoista ja maksasta. C-vitamiini heleyttää ja sitä taas saa esim. sitrushedelmistä ja mustaherukoista.
      Tässä vain muutama vinkki, joita tosin varmasti olet kokeillutkin. Tsemppiä! :)

      Poista
    2. Kokeillut olen juu, mutta pakko myöntää, että ruokavalio on aika retuperällä ollut vuoden verran. Stressi painaa päälle ja sitä vaan unohtaa syödä - mistä taas seuraa epäterveelliset valinnat "kun ehtii". :/

      Tässä ruokavaliohommassa pitää tsempata kyllä! :D

      Ja meikkivoidetta en minäkään käytä kuin äärimmäisissä tapauksissa (juhlat ym), mutta silmänympäryksiä tosiaan yritän peitellä jos mahdollista. :)

      Poista